Het brouwen en drinken van mede werd al gedaan in lang vervlogen tijden. In Noord-China zijn restanten gevonden van kannen en kruiken met resten mede die dateren uit 7000 v.Chr. Deze drank bestond uit honing, gefermenteerde rijst en soms fruit. Daarmee is mede de oudst bekende alcoholische drank. De oudste opgravingen in Europa gaan terug tot ongeveer 2800 v.Chr. Mede, mead (Engels), mjöd (Zweeds), Tej (Ethiopisch), maddhu (hindoeïstisch) zijn zo wat namen die in de loop van de geschiedenis voorbij zijn gekomen. 

Mede wordt door veel mensen geassocieerd met Noordse geschiedenis en mythologie; Vikingen die zich in feestzalen (de zogenaamde 'mead halls') tegoed doen aan spijs en drank (waarbij de drank natuurlijk mede is). Maar ook in de Griekse oudheid komt mede veelvuldig voor. Zo schrijft Aristoteles bijvoorbeeld over mede in zijn werk 'Meteorologica'. In de loop der tijd is het drinken van mede over gegaan in het drinken van het goedkopere bier. Alleen in abdijen en kloosters werd de traditie van het maken van mede nog hoog gehouden.

Maar... Sinds een aantal jaar is mede weer helemaal in opkomst. Steeds meer mensen, voornamelijk hobbyisten, brouwen weer. Draconius, is een van hen en brouwt nu sinds 2010 heerlijke meden.